Támogatjuk a bajai kézilabdásokat

Mewocont > Céges események > Támogatjuk a bajai kézilabdásokat

A 2020-21 bajnoki év őszétől a Mewocont a Bajai Kézilabda Sportegyesület szponzora. Valljuk, hogy felelős vállalatként támogatnunk kell a környezetünkben élőket. A sport, illetve a kézilabda az egyesületnek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend térségünkben. Reméljük, hogy hozzájárulhatunk kitartó munkájuk eredményességéhez.

„A Bajai Kézilabda Sportegyesület férfi kézilabda csapata főiskolai hallgatók kezdeményezésére alakult meg 2010-ben. A megalakulással a sportolni vágyás és a sport szeretete mellett célul tűztük ki, hogy a korábbi kézilabdás hagyományokat újjáélesztjük a városunkban, és minél több fiatalt mozgósítva megszerettetjük a kézilabdát, mint sportot, és mint a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

A csapat háromszor nevezett be a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség által megrendezésre kerülő bajnokságba, ahol sikerrel szerepelt, jelenleg pedig az NB II-ben szerepel. Az évek folyamán mind technikailag, mind egyénileg, mind csapatjátékban sokat fejlődtünk.

Törekedtünk és törekszünk arra, hogy a bajai általános és középiskolákból toborozzunk utánpótlást. Mivel Baja városát más csapat a bajnokságban nem képviseli, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a kézilabdasport népszerűsítésére. Ennek eredményeként egyre több fiatal csatlakozik hozzánk, keresi fel az edzéseket és válik az egyesület tagjává. Jelenleg az egyesületünknek 20 fő felnőtt és 86 fő utánpótlás korú regisztrált és igazolt játékosa van. Az utánpótlás részére szervezett Nemzeti Bajnokságokban öt csapattal veszünk részt gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályokban. Örömteli hír, hogy a férfi szakág mellett megjelentek a lányok is. Jelenleg három leány csapatunk versenyez gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban. Az igazolt versenyzőinknek a térség kézilabda egyesületeivel való együttműködés keretében is játéklehetőséget biztosítunk. A kézilabda népszerűsítése és a fiataloknak való játék lehetőség biztosítása céljából több alkalommal rendeztünk és rendezünk meghívásos utánpótlás tornákat.

A szakmai munkát öt fő nem főállású edző irányításával és segítségével végezzük. A férfi felnőtt és ifjúsági csapataink edzéseit és hazai mérkőzéseit a Bácsbokodon a sportcsarnokban szervezzük és rendezzük. A mérkőzéseinket online stream közvetítéssel is megosztjuk, biztosítva ez által, hogy az eredményeink minél szélesebb körben jussanak el a kézilabdát szerető közönségünkhez. Az utánpótlás csapataink edzéseit és mérkőzéseit az MNÁMK tornacsarnokaiban szervezzük és rendezzük.  A vaskúti utánpótlás bázisunkon kézilabda szakkörök és edzések keretében rendszeresen több mint 30 fő utánpótláskorú játékosunknak biztosítunk felkészülési lehetőséget.

Az egyesület munkáját az elnök és a mellette dolgozó 2 fős vezetőség irányítja.
Az egyesületünk szerény anyagi körülmények között él és gazdálkodik. Kitűzött célunk, s ennek érdekében azon dolgozunk, hogy széles körű összefogással, valamint Baja város vezetőségének támogatásával, városunkban a kézilabda sportág népszerűsítésére megfelelő sportcsarnok épülhessen, melyben minden korcsoport számára biztosíthatóak lennének az edzések, versenyeztetések, tárgyi és személyi feltételek a csapatok fejlődése, felkészülése és eredményessége szempontjából.” – mutatta be az egyesületüket Dombi István elnök.

Az őszi szezon tervezett versenynaptára:

Dátum Időpont Mérkőzés Helyszín
10.10. 17:00 Kiskunhalas UKSC Kiskunhalas
10.17. 16:00 Holler UnFC Bácsbokod
10.24. 16:00 Rinyamenti KC SE Bácsbokod
11.07. 18:00 Hőgyészi SC Tamási
11.14. 18:00 Tungsram SE Nagykanizsa
11.21. 16:00 Kiskőrösi KS Kft. Bácsbokod
11.28. 18:00 Kalocsai KC Kalocsa
12.05. 16:00 Dunaújvárosi AC Bácsbokod

Reméljük, hogy a szezon sok sikert hoz!

Hajrá BKSE!