Ipari automatika

Tevékenységeink közé tartozik az ipari automatizálás, mely a termelés elengedhetetlen alkotóeleme, nélküle a mechanika nem tudna hatékonyan működni, általa kel életre az üzem.

Egy automatizált rendszer az alábbi fő összetevőkből épül fel:

HMI vagy SCADA

Ember - gép közötti kapcsolat

Human Machine Interface

IP védettséggel ellátott ipari közegben felhasználható érintőterminál, mely rendszerint a vezérlő szekrény ajtajában, előlapjában kap helyet.

Általános méretei (gyártótól függően tizedekben változhat): 3,5”, 5,7”, 7”, 7,5”, 10”, 12”, 15”

Saját programozó szoftverrel rajzolható, programozható felület.

  • kis méretben kedvező árfekvés
  • ellenáll a mostoha körülményeknek
  • akkor alkalmazzuk, ha nincs lehetőség zárt, fűtött/hűtött kezelőhelyiségre, valamint kisebb méretű rendszerek esetében, esetleg nagy rendszer kihelyezett kezelői felületeként.
  • rendkívül üzembiztos működés

Hátránya a SCADA rendszerekkel szemben:

  • Fejletlenebb adatbázis kezelés (naplózási folyamatoknál van jelentősége)
 

Supervisory Control and Data Acquisition

  • Windows, Linux, vagy egyéb PC alapú operációs rendszer alatt futtatható szoftver
  • a HMI-vel szemben bővebb eszközkészlettel rendelkezik, így a személyre szabott alkalmazás magasabb minőségű grafikai és adatbázis tulajdonságokat rejt.

A SCADA futtatható érintőkijelzős ipari PC-n, ha a felhasználási hely hasonló a HMI-nél leírtakhoz. Vagy asztali számítógépen, amennyiben rendelkezésre áll kezelőhelyiség.

Hővisszanyerő rendszer
Programozható logikai vezérlő

PLC

Vezérlőszekrényben elhelyezett elektronika, melyre a saját keretprogramjában programozott, személyre szabott programot töltenek kollégáink, így önállóan képes a folyamat végrehajtására.

A rendszereinkben minden esetben a PLC végzi a folyamatirányítást, hiszen az eszközkészlete inkább alkalmas bonyolult matematikai műveletek kezelésére, a HMI, vagy SCADA rendszer parancsot, értéket ad, vagy olvas a PLC-ből, amit a kijelzőn követhetünk.

A HMI, vagy SCADA és PLC  csak akkor tud rendszerként együttműködni, ha kommunikálnak egymással. A kommunikáció szabvány protokollon megvalósítható vezetékes, vagy ipari rádiófrekvenciás hálózaton keresztül.

Működésünk során sok tapasztalatot szereztünk különféle technológiai üzemek folyamatirányításában, szoftvereinket folyamatosan fejlesztjük, kezelői igényekhez szabjuk a hatékonyabb működés érdekében. Fejlesztéseink során létrehoztuk CONTROL vezérlőszoftverünket, melyet kiegészítő jelzőkkel látunk el a vezérelt technológia függvényében.

Amennyiben megrendelői utasításban nem szerepel vezérlő típus meghatározás, úgy Omron, vagy Schneider PLC családokat részesítjük előnyben.

Sőt, az Okos értesítő rendszer az Ön igényei szerint SMS/E-mail riasztást is küld, ha valami gond van.
Akár 2 év (730 nap) visszakereshető, exportálható termelési és egyéb adat (hőmérséklet, fogyasztás stb.) Olvasson tovább Ismerje meg, mire képes a Connect! Mutasson rá! Az ipari távfelügyelet új módja
Kezdődjön valami új!
Most átirányítjuk, kérjük várjon...
Készen áll valami újra? Felügyelje az üzemet egyszerűen, a világ bármely pontjáról! A beépített pénzügyi kimutatásokkal azonnal látható az üzem pénzügyi teljesítménye. Nyaraláson, üzleti úton, vagy egyszerűen otthon a kanapéról is úgy érezheti, mindent kézben tart. Csak vessen egy pillantást a Connectre! Egyedi alfelhasználói rendszer, hogy hozzáférését biztonságosan megoszthassa üzlettársaival.
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot online, és hamarosan keresni fogjuk!
pl. "légtechnika vezérlés"