Élelmiszeripari vezérlések

Mewocont > Ipari vezérlések > Élelmiszeripar

Az élelmiszeripar a feldolgozóipar alága, mely figyelembe véve a hagyományokat és az újabb követelményeket, az emberi vagy állati felhasználású élelmiszerek és italok, illetve dohánytermékek és számos, élelmiszernek közvetlenül nem minősülő köztes termék üzemi előállításával foglalkozik. Alapanyagai főként a mezőgazdaság és a halgazdálkodás termékei. 11 ágazata van, köztük például a húsipar, malomipar, tejipar stb. 

Ahogy az ipar többi ágában, az élelmiszeriparban is folyamatos a fejlődés, amivel lépést kell tartani.

A Mewocont az alapanyag előkeszítéstől, feldolgozástól kezdve a késztermék előállításig, csomagolásig mindenre kínál automatizált, folyamatirányító megoldást. 

Élelmiszeripari gyártósor
Bemutató példa:

Automatizált érlelő/füstölő vezérlés

Az automatizált érlelő/füstölőben az előre beállított receptúra alapján történik az érlelési folyamat. A technológia lényege, hogy a különböző változók pontos beállításával a késztermék minősége homogén marad, elsőtől az utolsó darabig. 

A rendszer automatikusan szabályozza a helyiségben a hőmérsékletet, páratartalmat, füstkoncentrációt a receptúrában meghatározott ideig.

Legyen szó akár egy-egy részfeladat, vagy egy teljes gyártósor automata vezérléséről, a Mewocont megoldásaira minden esetben számíthat!

CONTROL vezérlő rendszer az élelmiszeripari üzemek számára

Legfontosabb jellemzők:

Teljes automatizáció

Az üzemi folyamatok teljesen atomatizáltak. Minden magától történik.

Kezelői hibák nélkül

Az automata vezérléseknek köszönhetően a manuális rendszerek kezelői hibái szinte teljesen kizárhatóak. Magasabb üzembiztonság mellett az üzem működése költséghatékonyabbá válik!

Súly- és átfolyásmérés

Bármilyen szilárd vagy folyékony halmazállapotú anyag súlya, illetve átfolyási mennyisége mérhetővé és beállíthatóvá válik.

Monitoring

A rendszer fejlett monitoring képességeivel visszanézhetőek a korábbi események, naplózásra kerülnek a fontos adatok (hőmérséklet, páratartalom, súly, anyagmozgás). Bármilyen üzemzavar esetén értesítést küld (e-mail vagy SMS).

Moduláris felépítés

A CONTROL szoftveres környezet teljesen moduláris. Önnek csak ki kell választani, mire van szüksége. Egyszerűen csak működik. Ahogy szeretné.

Saját fejlesztés - by mewocont

A Mewocont saját fejlesztésű SCADA szoftvere megfelel a piaci elvárásoknak. Fejlesztésén folyamatosan dolgozunk, hogy egyre jobb legyen. Olyan extrák, mint a HMI (Human Machine Interface) a rendszer szerves részét képezik.

További kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot online, de ha szeretné vissza is hívjuk!

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot online, és hamarosan keresni fogjuk!
pl. "légtechnika vezérlés"

Az ajánlat nem teljeskörű. Részletes tájékoztatásért keresse fel a Mewocont Kft-t bármely elérhetőségén. Az adatok tájékoztató jellegűek!
A számadatok szemléltetési céllal készültek, a valós értékek minden esetben egyéni kalkulációt igényelnek. Ehhez kérje kollégáink segítségét.
A Control by mewocont szoftver tudása függ a kiválasztott moduloktól, és szolgáltatáscsomagtól.