Extrudáló vezérlések

A szemes- és szálastakarmányok az etetés előtt gondos előkészítést igényelnek. A megfelelő módszerek alkalmazásával javítható a táplálék beltartalma, a haszonállatok számára könnyebben emészthető és kevesebb energiával elfogyaszható termék készül, magsabb hasznosulással. Az előkészítésnél mindig szükség van darabolásra, keverésre, azonban bizonyos esetekben (az állatok fajtájátol, korától függően), további műveletekre lehet szükség. 

A mezőgazdaságban elterjedt egyik módszer a takarmányok előkészítéséhez az extrudálás. Ezzel a technológiával készítik elő pl. a szójababot, de más gabonafélék esetén is alkalmazható.

A megfelelő technológiával végzett extrudálás során a termék tulajdonságai pozitívan változnak.

  1. Az extrudált takarmányban az enzimek aktivitása magasabb.
  2. Növeli az állatok teljesítményét, tejhozamát.
  3. A tápanyagok felszívódását gátló anyagok eltávoznak.
  4. A takarmányban lévő mérgező hatású elemek, mikroorganizmusok lebomlanak.

A technológia nem igényel külső hőforrást (gőz), a szükséges hőt a súrlódás és a nyomás állítja elő. A folyamat során viszonylag nagy mennyiségű olaj képződik melléktermékként, ami felhasználható.

Az extrudált takarmány különösen alkalmas fejlődésben lévő állatok takarmányozására. Az eljárás lehetővé teszi egyébként nem, vagy csak nehezen felhasználható anyagok felhasználását is (pl. olajos magvak).

A kiváló minőségű extrudált takarmány készítéséhez elengedhetetlen a precíz, automata folyamatirányító rendszer. Olvasson tovább!

Az extrudáláshoz hasonló takarmány előkészítési módszer a granulálás.

AGRO CONTROL folyamatirányító rendszer takarmány előkészítéshez

Legfontosabb jellemzők:

Hőmérséklet vezérlés

Az extrudálás során a rendszer automatikusan szabályozza és vezérli a termék hőmérsékletét.

Tökéletes állagú extrudált takarmány

A precíz szabályzásnak köszönhetően a késztermék homogén beltartalmú, és állandó minőségű.

Monitoring

Az adatok összegyűjtve jelennek meg, legyen szó hőmérsékletről, súlyról. Emellett a beépített naplózási funkció rögzíti az eseményeket, így minden visszakövethető. Üzemzavar esetén a szoftver értesítést küld (e-mailben vagy akár SMS-ben).

Moduláris felépítés

A CONTROL szoftveres környezet teljesen moduláris. Önnek csak ki kell választani, mire van szüksége. Egyszerűen csak működik. Ahogy szeretné.

Saját fejlesztés - by mewocont

A Mewocont saját fejlesztésű SCADA szoftvere megfelel a piaci elvárásoknak. Fejlesztésén folyamatosan dolgozunk, hogy egyre jobb legyen. Olyan extrák, mint a HMI (Human Machine Interface) a rendszer szerves részét képezik.

További kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot online, de ha szeretné vissza is hívjuk!

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot online, és hamarosan keresni fogjuk!
pl. "légtechnika vezérlés"

Az ajánlat nem teljeskörű. Részletes tájékoztatásért keresse fel a Mewocont Kft-t bármely elérhetőségén. Az adatok tájékoztató jellegűek!
A számadatok szemléltetési céllal készültek, a valós értékek minden esetben egyéni kalkulációt igényelnek. Ehhez kérje kollégáink segítségét.
A Control by mewocont szoftver tudása függ a kiválasztott moduloktól, és szolgáltatáscsomagtól.