„Stratégiánk a folyamatos fejlődés” – ügyvezetői interjú Kalmár Balázzsal (II. rész)

Mewocont > Interjúk > „Stratégiánk a folyamatos fejlődés” – ügyvezetői interjú Kalmár Balázzsal (II. rész)

Tavaszi interjúsorozatunkat Kalmár Balázs ügyvezetőnkkel készült beszélgetésünk második részével fejezzük be. Az interjú első felét itt olvashatja el.

. . .

Maradjunk még egy kicsit az ipari automatika szektornál. Milyen nagy változásokra számítasz a következő pár évben?

Az automatika a technológiák alapja, nélküle a mechanikus gépek nem tudnának működni, így a jövőben is meg lehet találni a felvevőpiacot, sőt reméljük, hogy cégünk fejlődésével egyre nagyobb teret tudunk hódítani ezen iparágban. Sok lehetőséget látok benne, viszont itt is fontos a jó marketing és az, hogy nyitottak legyünk a fejlődésre és változásokra. A kommunikáció és digitális technológia fejlődésével egyre inkább az életünk részét képezik az intelligens folyamatok. Így valószínűleg a háztartásokban is el fog terjedni az épületautomatika, előfordulhat, hogy ebben a szektorban is érdemes nézelődnünk a jövőben. Szerintem sok ember számára vonzó egy rendszer, amely okostelefonról vezérelhető, vagy csak figyelhető, legyen az egy technológiai folyamat, vagy éppen az otthonunk.

Kalmár Balázs

Tehát a szektorban a kereslet adott lesz. Hol fog tartani öt év múlva a Mewocont?

Öt év múlva túl leszünk a tizedik működési évünkön. Folyamatban van új székhelyünk építésének előkészítő fázisa, így cél, hogy akkor már ott dolgozzunk. Szeretnék egy még ütőképesebb, nagyobb létszámú csapatot látni akkor az összes részlegünkön, már majdnem önállóan is működni tudó folyamatokkal. Vannak gondolatok, álmok, de reálisan kezeljük azokat, meglátjuk.

Akkor inkább arról kérdezlek, hogy mely területeken kell fejleszteni és mit, hogy elérjetek az elképzelt célokhoz?

Ahogy már korábban említettem, szépen alakul részlegeink fejlődése, de ezeket még finomítani, bővíteni kell, ez a legfontosabb. Fejlesztenünk kell vállalatirányítási rendszerünket, mert azzal még közel sem vagyunk elégedettek. Továbbá célunk egy középvezetői réteg kialakítása. Az a feladatunk, hogy ezeket végig vigyük. Jól látszik, hogy a cég mindig akkor tudott fejlődni, amikor volt időnk a fejlesztésére, mérésekre, ez viszont csak akkor lehetséges, ha nincsenek túlzott leterhelések, így ezt szem előtt kell tartanunk a jövőben is.

 

Kalmár Balázs és Kalmár Norbert

Már nem először utalsz a válallatirányítás és a szervezettség fontosságára. Úgy látom, ezen a területen van most a fókusz.

Igen, nagyon fontosnak tartjuk. Egy évben vannak nehezebb és könnyebb időszakok, szerencsére ezek a szervezettségi és kommunikációs hibák manapság már csak a sűrű időszakokban fordulnak elő. Tök jó, hogy tudjuk, hogyan szeretnénk vezérelni folyamatainkat, hogyan vigyünk végig a rendszerünkön egy projektet, már csak annyi a feladatunk, hogy megvalósítsuk.

2020 nem úgy indult, mint a többi év: a koronavírus-járvány kellős közepén vagyunk. Mit gondolsz, mennyire befolyásolja ez és a várható következményei a Mewocont 2020-as évben kitűzött céljait?

Egészen biztosan érinteni fog bennünket is. A kialakult helyzet miatt már most változtatni kellett szokásainkon, munkarendünkön. A legoptimistább becslések szerint sem lesz egyszerű az év, nem igazán tudja senki, hogy mi lesz holnap, vagy a következő hónapban. Felkészültünk, dolgozunk, és ha tudunk dolgozni, úgy mozgalmas és eredményes évre, fejlődésre számítunk. Az élet nem áll meg, tartanunk kell a lépést.

Utolsó kérdésként, készültök valamilyen újdonsággal idén?

Erről nem szeretnék idő előtt sok információt megosztani, de több új projekten is dolgozunk a háttérben. Lesznek nagy meglepetések, mindenképpen érdemes minket követni.


Az interjúsorozat első két része Kalmár Norbert ügyvezetőnkkel ide és ide kattintva elérhető.

További tartalmakért kövessen minket a Facebookon és Instagramon is, illetve iratkozzon fel értesítéseinkre is, ha még nem tette meg!

Kiemelt képen: Kalmár Balázs
Képeken: Kalmár Balázs és Kalmár Norbert